Dupa ce am realizat “ Inghetata
cu fructe de padure” , am vrut sa experimentez si o reteta, in care sa am
aromele fructelor de vara: caise, piersici, visine la care am adaudat si sirop
de visine, obtinut de la “Dulceata
de visine”.
Ingrediente
800 ml smantana pt frisca
8 linguri zahar
300 g caise
300 g piersici
150 g visine
100 ml sirop de visine
6 linguri miere poliflora bio
1 lingurita dulceata visine/ portie, pt décor
1 triunghi ciocolata cu menta/ portie, pt décor
Dupa ce bat frisca, scot fructele din congelator, fructe
puse de mine la congelator, la fel ca si fructele de padure. In fiecare an asa
cum am scris in postarea “Gogonele
si pregatiri de iarna”, pun la congelator: cirese, visine, caise, piersici,
capsuni, afine, pepene galben, etc. toate aceste le folosesc, pe timpul
intregului an, la inghetate, “prajitura
cu visine”, etc.
Pun in robotul de bucatarie, alaturi de fructe, mierea si 3
sferturi din siropul de visine. Dau drumul robotului si cand fructele s-au
facut pasta, le adaug peste frisca. Amestec pana obtin o pasta marmorata, torn
in cuti, adaug restul de sirop, apoi ameste cu o lingurita doar la suprafata,
asa cum se face la chec dupa ce se adauga cacaoa, ca sa accentuez efectul de
pasta marmorata.
Pun la congelator o noapte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu