Translate

joi, 11 septembrie 2014

Peste, sparanghel blanchat, ceapa caramelizata si germeni de ridiche Sago



Preparatul despre care am sa vorbesc azi, se poate realiza cu mai multe feluri de peste: calcan, biban, pastrav, cod, dorada, etc., eu l-am facut cu dorada. Pe langa peste am mai adaugat: ceapa rosie caramelizata, sparanghel blanchat si sotat in unt; legume trase la tigaie; mujdei cu zeama de lamaie, patrunjel proaspat si ulei de masline; feli de lamaie si limeta; germeni de ridiche Sago.

Pt 4 portii am cumparat 3 pesti dorada, pe care i-am curatat de solzi si eviscerat, apoi i-am sarat din abundenta si i-am bagat in cuptorul preincin la 170° timp de 20-25 min.

Alte ingrediente
20 tulpini sparanghel proaspat
4 rosii mari
3 cepe rosii
100 g morcovei congelati
100 g mazare noua congelata
1 ardei gras rosu
2 capatani usturoi
1 manunchi mic de germeni de ridichie Sago
½ lamaie
½ zeama lamaie
1 limeta
1 manunchi mic de patrunjel proaspat
1 lingura si jumatate zahar brut
2 linguri ulei floarea soarelui
2 linguri ulei masline extra virgin
30 g unt
Otet balsamic
sare

Pestele l-am bagat la cuptor cand deja mamaliga(800ml apa 200g malai un praf de sare) era pe foc mic pt 20 min., usturoiul curatat, rosiile oparite si decojite.

In apa in care am oparit rosiile, am oparit si sparanghelul in vederea blancherii. Aceasta operatie am facut-o oparind sparanghelul, scurgandu-l si introducandul in apa rece in care in loc de gheata am pus mazarea si morcoveii congelati. Dupa ce am scos sparanghelul din apa rece, l-am sotat in unt, am adaugat sare, usturoi, otet balsamic si un pic de supa de pui.


Mazarea si morcoveii i-am fiert 3 min., apoi impreuna cu ardeiul gras taiat cubulete, rosiile decojite si taiate grosier, l-am tras la tigaie in unt si am condimentat cu usturoi si sare.

Am zdrobit usturoiul in mojar impreuna cu sare, am adaugat ulei de masline, zeama de lamaie, patrunjel proaspat si apa.

Piesa de rezistenta a acestui preparat este ceapa caramelizata!

Am taiat cele 3 cepe rosii – rondele – le-am adaugat peste uleiul de floarea soarelui , incins. Am rumenit rondelele de ceapa, am adaugat zeama de la rosii, sare, zahar brut si otet balsamic. Am lasat pe foc pana s-a caramelizat.


Pe platoul oval am asezat un pat de sparanghel, a urmat pestele filetat, ceapa caramelizata, legumele sotate, 2-3 linguri de mujdei cu patrunjel proaspat, feliile de lamaie si limeta, si deasupra - germeni de ridiche Sago.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu