Preparatul despre care am sa vorbesc azi, se poate realiza
cu mai multe feluri de peste: calcan, biban, pastrav, cod, dorada, etc., eu
l-am facut cu dorada. Pe langa peste am mai adaugat:
ceapa rosie caramelizata, sparanghel blanchat si sotat in unt; legume trase
la tigaie; mujdei cu zeama de lamaie, patrunjel proaspat si ulei de masline;
feli de lamaie si limeta; germeni de ridiche Sago.
Pt 4 portii am cumparat 3 pesti dorada, pe care i-am curatat
de solzi si eviscerat, apoi i-am sarat din abundenta si i-am bagat in cuptorul
preincin la 170° timp de 20-25 min.
Alte ingrediente
20 tulpini sparanghel proaspat
4 rosii mari
3 cepe rosii
100 g morcovei congelati
100 g mazare noua congelata
1 ardei gras rosu
2 capatani usturoi
1 manunchi mic de germeni de ridichie Sago
½ lamaie
½ zeama lamaie
1 limeta
1 manunchi mic de patrunjel proaspat
1 lingura si jumatate zahar brut
2 linguri ulei floarea soarelui
2 linguri ulei masline extra virgin
30 g unt
Otet balsamic
sare
Pestele l-am bagat la cuptor cand deja mamaliga(800ml apa 200g malai un praf de sare) era pe foc
mic pt 20 min., usturoiul curatat, rosiile oparite si decojite.
In apa in care am oparit rosiile, am oparit si sparanghelul
in vederea blancherii. Aceasta operatie am facut-o oparind sparanghelul,
scurgandu-l si introducandul in apa rece in care in loc de gheata am pus
mazarea si morcoveii congelati. Dupa ce am scos sparanghelul din apa rece, l-am
sotat in unt, am adaugat sare, usturoi, otet balsamic si un pic de supa de pui.
Mazarea si morcoveii i-am fiert 3 min., apoi impreuna cu
ardeiul gras taiat cubulete, rosiile decojite si taiate grosier, l-am tras la
tigaie in unt si am condimentat cu usturoi si sare.
Am zdrobit usturoiul in mojar impreuna cu sare, am adaugat
ulei de masline, zeama de lamaie, patrunjel proaspat si apa.
Piesa de rezistenta a acestui preparat este ceapa
caramelizata!
Am taiat cele 3 cepe rosii – rondele – le-am adaugat peste
uleiul de floarea soarelui , incins. Am rumenit rondelele de ceapa, am adaugat
zeama de la rosii, sare, zahar brut si otet balsamic. Am lasat pe foc pana s-a
caramelizat.
Pe platoul oval am asezat un pat de sparanghel, a urmat
pestele filetat, ceapa caramelizata, legumele sotate, 2-3 linguri de mujdei cu
patrunjel proaspat, feliile de lamaie si limeta, si deasupra - germeni de
ridiche Sago.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu