Imi place la nebunie combinatia dintre ganaj de ciocolata, frisca si sos de zmeura. Nu stiu carte dintre acestea 3 ar
putea sa fie vedeta desertului despre care am sa scriu azi, dar in mod cert combinatia
dintre ele este magnifica.
Am sa incep cu ganaj-ul de ciocolata, pe care l-am facut din
450 ml smantana lichida - stransa de mine in casa – si 450g ciocolata 50%. Ganaj-ul
l-am realizat la fel ca la “Trufele
din ciocolata”, am folosit o oala cu apa si un castron de sticla pt bain
marie, in care am incalzit smantana si am adaugat bucatelele de ciocolata, am
amestecat usor cu telul pana totul s-a omogenizat, apoi am lasat la racit.
La 800 g zmeura am folosit 2 linguri de miere bio si cu
blender-ul vertical am facut sosul.
Am facut si frisca din 400 ml smantana si 4 linguri zahar,
amestecand cu mixer-ul la viteza mica.
Am asezat pe straturi in pahare de plastic: ganaj-ul, frisca
si sosul de zmeura, alternand pe alocuri si zmeura intreaga.
Cantitatile de mai sus sunt suficiente pt 10-12 pahare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu