La fel de gustoasa si cremoasa ca inghetata
de ciocolata cu menta, inghetata cu crema de cacao contribuie cu succes la
sirul de retete de inghetata facuta in casa.
Ingrediente
120 g zahar brut
2 linguri cacao
40 g faina
4 galbenusuri ou
1 lingura zahar brut
350 ml lapte
20 g unt
500 ml smantana stransa de mine
5 linguri zahar tos
Pun la fiert apa si deasupra asez un castron in care torn
laptele.
Cat timp laptele se incalzeste la bain marie, amestec
zaharul (120 g) cu faina si cacao, le adaug peste laptele incalzit. Galbenusurile
le bat cu telul impreuna cu lingura de zahar brut, le adaug si pe acestea peste
lapte.
Mai pun si untul si las sa inceapa sa se ingroase, amastecand din cand
in cand cu telul. Procesul de ingrosare poate sa dureze mai mult de 20 de min.
In timp ce crema de cacao sta la bain marie pe foc mic,
prepar frisca.
Cand crema de cacao s-a ingrosat si ajunge la consistenta
unui sos gros de ciocolata, o dau deoparte si o las sa se raceasca, ea
continund sa se ingroase.
Crema racita o torn peste frisca si amestec incet, fara sa
insist prea mult in asa fel incat sa obtin o crema marmorata.
Las o noapte la congelator.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu