Checul, un desert la indemana oricui!
Ingrediente pt 2 checuri
8 oua
400 g faina
380 g zahar
8 linguri ulei
4 linguri cacao
2 lingurite praf copt
1-2 linguri lapte
1 varf cutit sare
Mod de preparare
Separ albusurile de galbenusuri. Pun sare peste albusuri si
le bat spuma, adaug zahar in ploaie, putin cate putin. Trebuie sa fiu foarte
rabdator, in asa fel incat spuma de albusuri sa devina foarte ferma.
Galbenusurile le amestec cu uleiul.
Pun praful de copt peste faina si amestec.
Cacaoa o amestec cu lapte pana se face ca un sos.
In spuma de albusuri incep sa adaug galbenusurile cu ulei. Pun
cate o lingura cu galbenus amestecand usor de sus in jos pana se incorporeaza,
apoi adaug alta lingura si continuii asa pana termin toata cantitatea de
galbenusuri. Incep sa adaug faina,tot
cate o lingura, urmand aceeasi miscare lenta ca si la galbenusuri. Ceea ce
obtin dupa incorporarea completa a fainei impart in 2 castroane. Intr-unul din
castroane adaug sosul de cacao si amestec usor de sus in jos.
Ung tavile cu unt, tai 2 bucati de pergament exact cat baza
formei si le asez in forme, apoi tapez cu faina.
Incep sa pun aluatul de chec in tavi, alternand o lingura de
aluat fara cacao cu o una care are cacao, obtinand astfel checul stratificat.
Pun in cuptorul preincins la 170° timp de 45 min.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu