Imediat ce am tarminat inghetata
cu crema de cacao, m-am apucat sa fac una din crema de vanilie si caramel
cu cacao.
Ingrediente
Pt frisca
3,5 linguri
zahar tos
Pt crema de
vanilie
340 g smantana
stransa de mine
4
galbenusuri ou
1 pastaie vanilie
1 lingurita extract vanilie
4 linguri zahar brut
Am mai folosit si 100 g caramel cu cacao.
Frisca o fac prima, din 340 g
smantana, zaharul tos si o pun in
frigider. Pun 3-4 linguri de frisca deoparte pt décor.
Pun apa la fiert intr-o oala peste care asez un castron, in
care voi realiza crema de vanilie.
Cand apa din oala a inceput sa fiarba, dau focul mic si torn
in castron 340g smantana, zaharul brut si vanilia (extractul si ceea ce am
strans din pastaie).
Urmeaza galbenusurile
de ou.
Ca sa realizez crema de vanilie trebuie sa am rabdare sa bat
cu telul timp de 35 min.- bat ca la bezea pana obtin crema.
Folosesc pahare de plastic in care asez prima oara cata 2
lingurite de caramel.
Crema de vanilie este gata,
o las sa se raceasca si o adaug
peste frisca, amestecand pana cele doua se incorporeaza complet. Ceea ce
rezulta pun peste caramelul din paharele de plastic si introduc lingurite de
plastic in loc de bete.
Pun la congelator o noapte.
A doua zi scot din paharul de plastic, adaug frisca si
putina cacao ca décor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu