Translate

joi, 20 decembrie 2012

Ton tartar la micul dejun



Tartarul de ton cu avocado mi se pare ideal dimineata la micul dejun impreuna cu paine integrala bio, masline kalamata si ridichi.

Ingrediente
350- 400 g ton conserva
1 avocado
2 oua fierte 7 min
1 ceapa rosie
3-4 castraveti murati
1 lingura mustar “Tecuci”
Maioneza din 2 galbenusuri
150 ml ulei pt maioneza
½ lamaie
Sare
Piper

Se prepara foarte simplu:
Castravetii ii tai cubulete si ii storc;
Maioneza o fac traditional amestecand uleiul cu galbenusurile si zeama de lamaie, sare dupa gust;
Ceapa o toc marunt;
Ouale le toc marunt;
Avocado il curat, il stropesc cu zeama de lamaie si il tai cuburi;

Amestec totul cu sarea, piperul, mustarul si restul zeama de lamaie.

In dimineata aceasta am mancat tartar de ton si profiterol umplut cu dovleac calit.

Bineinteles ca se poate manca  ca o gustare, dar si o masa ca atare.



Sugesti pt mic dejun:  Salata orientala cu sardine si avocadoBranza de vaci combinata cu marar si ceapa verde, apoi cu miere de rapita si afinemic dejun cu salata de cruditatihumus si salata cu urechi de lemn, salata Waldorf si clatite cu faina de secara, mozzarella alla caprese si jumari de ou, sau Smochine proaspete, branza Brie, branza cu mucegaiCe mananc eu… 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu