Am sa continui seria deserturilor cu dovleac si azi am sa
fac profiterol cu dovleac, scortisoara stafide si migdale.
Gogoselele de profiterol asa cum le-am facut eu, seamana cu
niste broscute testoase, iar prezentarea farfuriei seamana cu o masca.
Ingrediente
125 ml apa
125 ml lapte
60 g unt
125 g faina
2 linguri zahar
4 oua
1 kg dovleac
40 g unt
4 linguri de zahar brut
Scortisoara
50 g stafide
50 g migdale
Fac un aluat oparit – choux. Pun laptele cu apa la fiert,
adaug untul si cele doua linguri de zahar, iar cand acestea dau in clocot, iau
de pe foc si adaug toata faina, amestecand energic cu telul. Pun inca un min pe
foc si amestec.
Las aluatul sa se raceasca un pic, apoi adaug ouale unul
cate unul si mestec cu telul.
Pe o tava de cuptor, pun pergament, iar aluatul il pun cu un
pos cu dui. Las distanta de 5 cm intre gogosele.
La cuptor bag 20 min la 190°.
Stafidele si migdalele le pun la hidratat.
Dovleacul in curat si il rad pe razatoarea mica.
Intr-o tigaie calesc dovleacul in cele 40 g unt si zaharul
brut. Cand e gata calit adaug scortisoara.
Dupa ce gogoselele de profiterol s-au racit , cu un cutit le
tai in jumatate, lasand o parte prinsa intre cele 2 jumatati, in asa fel incat
sa fie ca o scoica.
Amestec stafidele cu dovleacul calit si racit.
Cu o lingurita unplu fiecare gogoasa, iar migdalele le asez
in asa fel incat sa-mi iasa mici testoase asa cum am scris mai sus.
Am facut si 4 forme de ecler, pe care le folosesc sa fac
farfuria masca. O mare bucurie pt pustiul meu!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu