Translate

vineri, 21 decembrie 2012

Budinca cu dovleac si cas putin sarat




Seria  deserturilor cu dovleac se imbogateste azi cu inca o reteta delicioasa, simpla si satioasa.

Budinca de dovleac si cas putin sarat, caci despre a este vorba, se face super simplu.

Ingrediente
3 kg dovleac
1 kg cas
6 oua
12 linguri zahar – 220g
40 g unt
1 lingurita scortisoara

Dovleacul il curat si-l rad prin razatoarea mare, apoi il calesc in unt, adaugand 6 linguri de zahar si la sfarsit scortisoara. Sting focul si las sa se raceasca.

Casul il pisez cu furculita, cand e suficient de marunt, adaug ouale, zaharul si amestec.

Tapez un vas termorezistent cu unt si pesmet.

Amestec dovleacul racit (in jur de 60°) cu amestecul de cas si oua.

Torn compozitia in vas si bag la cuptor pt 60 min la 200°.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu