Seria deserturilor cu
dovleac se imbogateste azi cu inca o reteta delicioasa, simpla si satioasa.
Budinca de dovleac si cas putin sarat, caci despre a este
vorba, se face super simplu.
Ingrediente
3 kg dovleac
1 kg cas
6 oua
12 linguri zahar – 220g
40 g unt
1 lingurita scortisoara
Dovleacul il curat si-l rad prin razatoarea mare, apoi il
calesc in unt, adaugand 6 linguri de zahar si la sfarsit scortisoara. Sting focul
si las sa se raceasca.
Casul il pisez cu furculita, cand e suficient de marunt, adaug
ouale, zaharul si amestec.
Tapez un vas termorezistent cu unt si pesmet.
Amestec dovleacul racit (in jur de 60°) cu amestecul de cas
si oua.
Torn compozitia in vas si bag la cuptor pt 60 min la 200°.
Sugestii pt deserturi cu dovleac: tarta
cu dovleac, tortul
de clatite cu dovleac, pandispan
cu dovleac, strudel
cu dovleac, prajitura
de dovleac in trei straturi, profiterol
cu dovleac.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu