Stiu sigur ca am mancat ceva asemanator cu ceea ce voi
prepara azi, se numeau “cartofi germani” si reteta includea si bacon. Eu nu voi
folosi bacon, in schimb am sa fac o friptura la gratar.
Voi face “cartofii germani” cu influenta romaneasca.
Ingrediente
6-7 cartofi
3 cepe
3 linguri mustar Tecuci
Otet balsamic
Sare
Ulei
Cartofii ii fierb in coaja.
Ceapa o tai solzisori si o calesc, la inceput la foc iute,
apoi la foc mic 10 min. Adaug sarea, apoi balsamicul ,inchei cu mustarul si
jiul de la carnea facuta pe gratar. Mai las un minut pe foc si pun si cartofii
fierti, pe care i-am taiat cubulete.
Alaturi de friptura, cartifii germani, mai pun si niste
mazare fiarta cu sare, peste care asez un pic de unt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu