Sambata trecuta am fost cu bicicletele, pe dealuri la tara
si in acelasi timp am cules visine, doua galeti. Imi ploua in gura la gandul
prajiturilor cu visine pe care le mancam la bunica.
Sa fac o paranteza, visinile pe care le-am cules nu au fost
stropite, sunt visine bio, sunt mici, dar sunt exact ca cele pe care le mancam
in copilarie, direct din copac.
Dupa ce am muncit cateva ore sa scot samburii, m-am apucat
sa fac o prajitura cu visine, ca la bunica acasa.
Am folosit o reteta similara cu cea de la “pandispanul
simplu” numai ca de aceasta data am folosit
7 oua
250 g zahar
250 g faina
100 g unt
1 pliculet praf de copt
Prima oara am amestecat cele 250 g faina cu pliculetul de
praf de copt.
Apoi am separat albusurile de oua, untul l-am pus in cuptor
la topit.
Visine, nu am folosit decat 300 g, pe care le-am amestecat
cu o lingura de faina.
Albusurile le-am batut ca pentru bezea, am adaugat zaharul,
galbenusurile si untul topit, pe care l-am lasat un pic la racit. Faina am
adaugat-o la final.
Am tapetat un vas
termorezistent cu unt si faina. Am turnat aluatul in vasul tapetat si am
inceput sa pun visinile una cate una.
La cuptorul preincalzit la 170° am lasat prazitura sa se
coaca 40 min.
A crescut foarte frumos!
Dupa ce s-a racit am taiat-o cubulete.
Eu nu sunt adeptul zaharului pudra peste prajituri, asta nu
inseamna ca nu-l folosesc niciodata, dar de data asta nu am folosit si chiar nu
i-am simtit lipsa.
Foarte buna...O sa o incerc si eu cand se termina postul.
RăspundețiȘtergere