Am incercat o reteta
nou nouta: “Inghetata cu avocado, capsuni, miere de rapita si Grand Marnier”.
Cand le-am impartasit alor mei aceasta idee, au fost foarte
sceptici, dar si de aceasta data am reusit sa-i surprind placut si sa le spulber orice urma de scepticism.
Aceasta inghetata imi completeaza seria de retete pt
inghetata facuta in casa (“inghetata
Tom si Jerry “ , “
inghetata cu mousse de ciocolata si capsuni”, “
inghetata de caramel si banane” ) fara toate prostiile nesanatoase care se
gasesc in inghetata din magazine.
Ingrediente
1 avocado mere
600 g capsuni congelate
½ lamaie
2 linguri miere de rapita bio
4 linguri de zahar
4 oua
Grand Marnier
Pentru décor:
Pepene galben
Ciocolata amaruie
Scortisoara
Folosesc avocado pt grasimile benefice si sa nu folosesc grasimi animale.
Am taiat avocado, am scos samburele, am stors jumatatea de
lamaie si am turnat-o peste avocado, apoi am adaugat si o lingura de miere de
rapita. Ca sa fac piureul din avocado am folosit mixerul vertical.
Piureul din capsuni l-am realizat punand capsunile congelate
in robotul de bucatarie si adaugand o
lingura de miere de rapita si Grand Marnier.
Intr-un castron am amestecat piureul de capsuni si avocado.
Dupa ce am separat albusurile ,le-am batut, am adaugat
zaharul (4 linguri) si galbenusurile.
Am turnat amestecul de avocado si capsuni peste ouale batute
si am amestecat cu o lingura, usor de sus in jos. Ceea ce a rezultat am turnat
in forme de inghetata si cutii de plastic apoi le-am pus la congelator pana a
doua zi.
Pe o farfurie am facut un décor din scortisoara folosind o
paleta de bucatarie.
Dintr-o felie de pepene galben am taiat fasii subtiri, iar
ciocolata am ras-o cu un cutit.
Am scos inghetata din cutia de pastic si am taiat 2 felii
cam de 1 cm grosome.
In farfuria decorata cu scortisoara am pus cele doua feli de
inghetata ca pe o trambulina, am incheiat cu fasiile din pepene si ciocolata
rasa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu