Azi am facut ceva exrtem de simplu dar foarte gustos:
crutoane din mamaliga, ardei capia si
branza cu mucegai “Roqefort”. Aceasta combinatie am mancat-o si gustare calda
dar si cu supa
crema de ciuperci.
Sar de la una la alta acum. In ultima perioada am observat
ca este asa o isterie generala a concursurilor culinare televizate. Sunt adesea
indemnat sa particip si eu. In principiu ma simt flatat, dar in acelasi timp
trebuie sa explic, inclusiv fiului meu, ca nu consider un astfel de concurs
atractiv pt mine. Chiar am fost la 3 preselectii, sau 4 si m-am calificat, dar
m-am oprit in momentul in care mi s-a bagat un contract sub nas, total
dezavantajos pt mine. Ca sa inchei ideea , eu gatesc sa mananc si sa-mi hranesc
familia, asa ma linistesc eu si imi folosesc creativitatea, pt mine a gatii
este o necesitate aparuta datorita sportului, eu fac sport neincetat de peste
30 de ani si am nevoie de hrana corespunzatoare. Pt mine e important sa am
suficiente proteine, suficienti carbohidrati + vitamine si minerale in dieta
mea in asa fel incat sa-mi pot desfasura activitatea zilnica. De asemenea eu nu
consider ca exista standarde universal valabile in ceea ce priveste mancarea,
de aceea am avut curaj sa-mi fac acest blog si sa postez exact ce-mi trece prin
cap. Eu mananc cantitati mari de mancare, deci farfuriile mele sunt intotdeauna
mari si pline, nu pot spune acelasi lucru despre fiul meu sau sotia mea, eu imi
umplu masa cu ingrediente diversificate, asa cum am scris si in “ Ce mananc
eu…”. In concluzie eu gatesc cu pasiune ca sa ma linistesc nu consider
benefic pt mine sa ma stresez in interiorul anumitor asa zise competitii.
Asa acum sa ma intorc
la ceea ce am gatit azi, am folosit niste mamaliga facuta mai tare. Am avut tot
timpul in cap sa fac crutoane si din altceva decat din paine.
Crutoanele din mamaliga se fac diferit fata de cele din
paine, pt ca au alta textura, asa ca eu am folosit niste tepuse pt frigarui.
Pe langa mamaliga pe care am taiat-o cubulete am mai
folosit, ardei capia, branza “Requfort”
(scumpa rau!) si ardei gras verde.
Ardeiul capia l-am taiat pe lung in doua, l-am curatat de
seminte si l-am pus in tigaie alaturi de tepusele cu mamaliga.
Branza am taiat-o in felii subtiri si am asezat fiecare
felie in interiorul jumatatilor de ardei capia, pana aceasta a inceput sa se
topeasca.
Am combinat crutoanele din mamaliga cu supa crema de
ciuperci pt ca am nostalgia ciulamalei cu mamaliga din copilarie, numai ca nu
ma omor cu ciulamaua si consider crema de ciuperci asemanatoare, dar fara
faina.
Ardeiul capia cu branza au inlocuit in mintea mea salata de ardei copti
si in acalasi timp ardeii umpluti cu crema de branza.
In concluzie, am in acest preparat nostalgia copilariei
intr-o prezentare moderna. Asta imi adduce aminte de reclama cu indianul care
foloseste elefantul sa transforme o masina veche intr-un Peugeot 206.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu