Tarta cu piersici si litchi este foarte asemanatoare cu cea cu mere flambate.
Aluatul are aceleasi ingrediente si cantitati ca la “Minitarta cu mascarpone”.
Restul ingredientelor sunt
300 g branza de vaci
130 ml kefir de lapte(sau iaurt)
80 g zahar
2 oua
Coaja de lamaie
Zeama de lamaie de la ½ lamaie
Grand Marnier
4 piersici
8-10 litchi
2 linguri zahar
1 lingurita scortisoara
Dupa ce am facut aluatul de tarta si l-am lasat la frigider 1 ora, am taiat o bucata de pergament, am presarat faina peste el, am intins aluatul, am roluit pergamentul impreuna cu aluatul ( aluatul de tarta este sensibil si pentru o manevrare mai usoara, pergamentul este tare folositor),
am asezat in forma de tarta, am taiat marginile in exces, cu o furculita intep aluatul.
Crema de branza am facut-o amestecand branza cu kefirul, zaharul, ouale, coajea de lamaie, zeama de lamaie si Grand Marnierul.
Dupa ce am tinut Blatul de tarta 5 min la cuptor, la 190°, am turnat crema de branza
si am bagat iar in cuptor pentru 20 min. la aceeasi temperatura.
In acest timp am taiat piersicile si litchii.
Intr-o tigaie am pus 2 linguri de zahar, am adaugat fructele, scortisoara si Grand Marnier. Am lasat la calit 7 min.
Scot tarta din cuptor si las sa se raceasca, o transfer pe o farfurie si incep sa aranjez litchi, iar in jurul lor pun feliile de piersici in forma de floare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu