Preparatul de azi este o recomandare calduroasa pt cei ce fac sport, dar precizez ca nu e preparatul perfect pt cina, ci mai degraba un pranz copios.
Farfuria e plina de calorii dar si proteine, carbohidrati, grasimi esentiale si minerale.
Am pus la un loc pe o farfurie somon, orez basmati salbatic, legume fierte, sos aioli ( maioneza de usturoi) si ceapa verde.
Pentru aceasta am folosit
4 file-uri somon
200 g orez salbatic nefiert
100 g brocoli
100 g conopida
100 g morcovei
100 g fasole verde
10 catei usturoi
2 cepe verzi
Lamaie
Ulei din samburi de strugure
Ulei de masline extra virgin
Somonul l-am uns cu ulei si l-am sarat apoi l-am pregatit la gratar.
Orezul l-am fiert in apa cu sare.
Legumele de asemenea le-am fiert in apa cu sare.
Sosul “Aioli” l-am pregatit din cateii de usturoi, sare grunjoasa neiodata si ulei din samburi de struguri.
In mojar am taiat usturoiul,
am adaugat sarea
si dupa ce am format o pasta prin zdrobirea usturoiului, am inceput sa adaug ulei,
putin cate putin exact ca la maioneza de casa, mestecand constant.
Orezul a fiert, somonul e gata, la fel si legumele, le-am strecurat si am inceput sa aranjez pe farfurie, orezul, somonul,
legumele,
sosul,
lamaia,
ceapa verde taiata marunt
si am incheiat cu ulei de masline.
foarte ok reteta ...da limba romana ne omoara... toti cei....ii invit...sa ce ? pe cine ce? mama ei de gramatica de clasa a opta....in rest numa de bine
RăspundețiȘtergereblogul meu se adreseaza celor pasionati de mancare, nu grammar nazi-lor.
RăspundețiȘtergere