Azi am sa prepar salau de captura cu ½ vanata umpluta cu ciuperci sotate, legume la gratar, morcovi sotati si patrunjel proaspat.
Pe langa cele 2 file-uri de salau am mai folosit
7-8 morcovi
3 rosii
2 ardei capia, copti
1 ardei gras
2 dovlecei
2 vinete
400 g ciuperci
2 cepe verzi
1 ceapa rosie
3-4 rosii cherry (pt décor)
8-9 catei usturoi
Boabe mustar
Boabe coriandru
Ulei masline
Ulei samburi de struguri
Sare
File-urile de salau le asez intr-un vas termoizolant, le sarez, pun ulei de masline, presar boabe de mustar si coriandru si termin cu ceapa rosie taiata solzi. Pun la cuptor 20 min. la 240°.
Vinetele le tai in jumatati pe lung, dupa ce le-am taiat coditele. Le golesc de miez cu un cutit ( miezul il tai cubulete si il amestec in ciupercile sotate).
Apoi le pun pe gratar.
Dovleceii ii tai in cuburi si ii pregatesc la gratar.
Tot pe gratar pun rosiile taiate rondele
si ardeii capia.
Morcovii ii tai in diagonala,
ii fierb intai,
apoi ii sotez in wok cu sare si busuioc.
Ciupercile le tai, si le amestec cu ceapa verde, miezul de la vanata si ardeiul gras, pe care le sotez.
Cu ciupercile sotate umplu jumatatile de vinete si le bag la cuptor 5 min.
Pe farfurie asez totul intr-un mod in care imaginatia mea face minuni.
poza mai veche cu vanata umpluta culegume sotate |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu