Desertul de azi imi aduce aminte de bunica mea. Este plin de
incarcatura sentimentala si la fel de gustos.
La fel ca tortul
de clatite cu nuci si dovleac, o reteta foarte populara a blogului, pe care
am adaptat-o dupa o reteta a bunicii mele, desertul de toamna cu dovleac copt
imi trezeste amintiri din copilarie, cand “se bateau turcii la gura mea” sa
mananc dovleacul scos din cuptor, bine rumenit si presarat cu zahar.
Am pus amprenta mea si pe acest desert, adaugand inghetata
de ciocolata cu capsuni facuta de mine, un amestec din migdale, seminte de
floarea soarelui, seminte de in si scortisoara macinate in rasnita de cafea.
Folosesc
acest amestec destul de des, adaugandu-l in cereale la micul dejun. Am pus si
cateva nuci, pentru ca imi place la nebunie combinatia de nuci cu dovleac.
Inghetata de ciocolata cu capsuni are reteta identica cu cea
de zmeura cu ciocolata!
Am tinut dovleacul in
cuptorul preincalzit la 200°C, 90 min.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu