Salata din codite de raci este asemanatoare cu cea de ton,
sau cu tartarul
de ton.
Ingrediente
450 g codite de rac in saramura
2 cepe verzi
8 castraveciori murati
½ legatura marar
1 galbenus ou
1 lamaie pt zeama
Sare
150 ml ulei
Prima data fac maioneza din: galbenusul de ou, ulei, sare si
½ zeama lamaie.
Coditele de rac le storc de zeama din saramura si le tai in
bucatele de aproximativ 1/2 cm. in timp ce le tai verific amanuntit fiecare
codita sa fie curata.
Castraveciorii ii tai marunt si ii storc de zeama.
Ceapa o tai cat mai fin posibil.
Dupa ce am tocat si mararul, amestec toate ingredientele,
adaugand sare si restul de zeama de lamaie.
Azi am scris de varianta simpla a acestei salate, dar se mai
pot adauga: oua fierte, avocado, masline Kalamata, boabe porumb, ardei capia
copt, marunt tocat, etc.
Am tostat paine Pave si am stropit-o cu ulei de masline. S-a
potrivit de minnune cu salata din codite de raci!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu