Anul acesta am facut dulceata
de cirese, de capsuni, de
trandafiri, dar si gem de piersici.
Ingrediente
6 kg piersici (fara samburi)
1.8 kg zahar
Sare
1 almaie pt zeama
Piersicile le impart in doua parti egale, in asa fel incat
sa fac de 2 ori 3 kg.
Primele 3 kg le pun in robotul de bucatarie si le fac pasta,
nu foarte intens. Ceea ce rezulta amestec cu zahar( 900 g)si le pun la foc mic
pe aragaz timp de 1 ora. In acest timp adaug o jumatate de lingurita de sare si
zeama de la ½ lamaie.
Dupa ce au stat 1 ora pe aragaz le pun in cuptorul preincins
la 170°, timp de 5 ore, amestecand din ora in ora.
Procedez identic si cu cea dea doua parte.
Cand au trecut cele 5 ore asez 2 borcane de 800 g si unul de
400 g in cuptorul incins, timp de 5 min, apoi torn gemul incins in borcanele
scoase din cuptor. Pun capacul borcanelor imediat!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu