Anul trecut mi-am promis ca am sa fac dulceata de
trandafiri. Primisem cadou un borcan si in acelasi timp promiosiunea ca am sa
capat si trandafiri ca sa pot sa-mi tin promisiunea. Visul a devenit realitate.
Am adus discutia despre dulceata de trandafiri pe blogul meu
cand am facut “Trufe
din ciocolata”.
Aceasta dulceata este o adevarata bomba calorica, dar
parfumul si aroma sunt unice, asa ca nu mai tin cont de calorii.
Ingrediente
450 g petale trandafiri pt dulceata (nu orice trandafiri se
pot folosi)
2 lamai
2400 g zahar
1 L apa
1 varf lingurita sare
Am pus petalele de trandafiri intr-un vas suficient de incapator
si le-am freacat cu zeama de la o lamaie + sarea.
Zaharul l-am pus pe foc impreuna cu apa. Cand zaharul s-a
facut sirop (clocoteste) am adaugat petalele frecate + zeama de la a doua
lamaie.
Am lasat pe foc moderat timp de 75 min.
Din ingredientele de mai sus mi-a rezultat o cantitate
suficienta pt 5 borcane de 400 ml si unul de 800 ml.
Inainte sa opresc focul la dulceata, preincalzesc cuptorul
la 240° si introduc borcanele timp de 10 min ca sa fie fierbinti. Umplu borcanele
fierbinti cu dulceata firbinte si pun capacul. In acelasi mod am procedat si la
dulceata
de cirese, sau la cea de mere
cu scortisoara.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu