Translate

duminică, 1 septembrie 2013

Inghetata de pepene rosu



O noua inghetata “tati-gateste”, facuta din pepene rosu si mancata impreuna cu “cheese cake”si dulceata de cirese.

Ingrediente
1 felie mare de pepene rosu
5 linguri de miere de rapita
700 ml smantana dulce(pt frisca)
6 linguri zahar(pt frisca)

Curat cu mare atentie pepenele in asa fel incat sa nu ramana nici o samanta. Bucatile de pepene curatat le pun intr-o punga de plastic si le bag la congelator peste noapte.

Pregatesc frisca.


Scot pepenele congelat, il pun in robotul de bucatarie impreuna cu mierea si il fac piure. 


Acest piure il amestec cu frisca, ceea ce rezulta torn in cutii de plastic si pun in congelator pt cel putin 6 ore.


Pt ca este duminica desertul trebuie sa fie deosebit, asa ca am folosit un cilindru de inox sa pot taia inghetata, am alaturat-o unei felii de cheese cake si am folosit dulceata ca décor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu