Magiun de prune alaturi de “Rulada
de aluat dulce cu branza si stafide” este desertul ideal pt inceputul de
toamna.
Azi am sa scriu despre magiunul de prune, foarte usor de
facut, nu necesita cantitate mare de zahar si se poate folosi in multe retete.
Ingrediente pt 3 borcane de 800g
4.4 kg prune fara samburi
440 g zahar
Dupa ce scot samburii prunelor, bag fructele in robotul de
bucatarie si le fac piure.
Piureul de prune il amestec cu zaharul, apoi il pun pe
aragaz la foc foarte mic – cel mai mic. Amestec din cand in cand, iar dupa o
ora bag in cuptorul preincins la 170° si tin 6 ore, continuand sa amestec la
fiecare ora.
Cand e gata pun in borcane, pe care le-am tinut deasemenea
la cuptor 5 min.
Pun capacele cand inca totul este fierbinte!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu