Strudel cu dovleac.
Ingrediente pt foaiea de strudel
250 g faina
150 ml apa
1 galbenus
1 lingura ulei
1 lingurita otet
Sare
30 g unt
Ingrediente umplutura cu dovleac
1,5 kg dovleac curatat
3 linguri zahar (pt calit dovleacul)
8 linguri zahar pt umplutura
200 g stafide
100 g migdale crude
50 g pesmet
45 g unt
Scortisoara
Lapte
Zahar pudra pt decor
Stafidele le pun in apa la hidratat.
Faina o amestec cu galbenusul de ou, sare, apa, apoi lingura
de ulei si lingurita de otet. Formez o bila si las 1 ora la dospit.
Dovleacul il rad si-l calesc cu 45 g unt si 3 linguri de zahar.
Macin migdalele.
Las dovleacul calit sa se raceasca si topesc in cuptor 30 g
unt, pe care am sa-l folosesc sa ung o foie de pergament, pe care am asezat-o
pe un prosop de bucatarie. Ung si facaletul.
Aluatul il impart in doua.
Incep sa intind prima jumatate de aluat, pe care o ung mereu
cu unt si sunt foarte atent sa nu se rupa.
Cand foaia de aluat ajunge de grosimea unei foi de hartie
incep sa asez umplutura. Primul dovleacul calit, apoi ½ din stafide, 4 linguri de zahar, ½ din
migdale, ½ din cantitatea de pesmet si scortisoara. Folosesc servetul de
bucatarie sa rulez strudelul.
Procedez identic si cu a doua jumatate.
Albusul ramas de la aluat il amestec cu 2-3 linguri de lapte
si ung suprafata strudelului.
La cuptor pun 40 min. la 200° .
Cand e gata presar zahar pudra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu