Placinta cu branza, sau strudel cu branza, pt ca am folosit
exact aceleasi ingrediente si cantitati ca la aluatul pt “
Strudelul cu dovleac”.
Ingrediente aluat
250 g faina
150 ml apa
1 galbenus ou
1 lingura ulei
1 lingurita otet
70 g unt
Sare
Ingrediente umplutura
1 kg branza de vaci
200 g stafide
180 g zahar
3 oua
50 ml Grand Marnier
Coaja lamaie
Stafidele le pun la hidratat.
Fac aluatul si-l las la caldura aproximativ 1 ora.
Amestec branza cu ouale, zaharul, coaja de lamaie, Grand
Marnier si stafide.
Ung o foaie de pergament
si facaletul cu unt topit.
Intind aluatul pe pergament, care la randul lui este asezat pe
un prosop de bucatarie, si-l amestec cu untul topit, intind si impachetez de
mai multe ori, ca sa formez straturi.
Impart aluatul in 8 parti si incep sa umplu fiecare foie cu
amestecul de branza.
Pun intr-o tava de cuptor 4 placinte, le ung cu un ou batut
si pun la cuptor 40 min la 200°.
Procedez identic si cu urmatoarele 4 placinte.
Ca décor folosesc zahar pudra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu