Translate

sâmbătă, 1 septembrie 2012

Frigarui din piept de curcan, cartofi taranesti si sos de kefir



O reteta  simpla si gustoasa, asta am sa prepar azi!

Frigarui din piept de curcan, cartofii mei taranesti si sosul de kefir cu ulei de nuci si otet de mere.

Pt. 8  frigarui
800 g piept curcan
3 cepe
2 ardei grasi – 1 rosu, 1 verde
Sare



Pt.  cartofii taranesti am sa folosesc
1 kg cartofi albi
2 cepe galbene
½ ardei gras rosu
½ ardei gras verde
1 capatana usturoi
½ legatura marar
Sare
Ulei samburi struguri
Ulei masline

Cartofii ii fierb impreuna cu usturoiul, pe care il las in coaja. Usturoiul fierbe repede, il scot din coaja si-l amestec cu sare, marar si ulei de masline.

Jumatatile de ardei le tai cubulete, ceapa o tai solzi.



Strecor cartofii si ii pun intr-o tigaie foarte incinsa cu o lingura de ulei din samburi de struguri. Dupa cateva minute cand incep sa se rumeneasca adaug ardeiul si ceapa.



 Mai las un pic la foc iute si pun si usturoiul cu marar.


La sos am sa pun
10 catei usturoi
Sare
Ulei nuca
Otet mere
Patrunjel


In mojar zdrobesc usturoiul cu sare, adaug uleiul apoi otetul, amestec, pun si kefirul si inchei cu patrunjelul.




Farfuria  arata inca o data ca un tablou pictat cu mare pasiune.



Un comentariu: