O reteta simpla si gustoasa,
asta am sa prepar azi!
Frigarui din piept de curcan, cartofii mei taranesti si sosul
de kefir cu ulei de nuci si otet de mere.
Pt. 8 frigarui
800 g piept curcan
3 cepe
2 ardei grasi – 1 rosu, 1 verde
Sare
Pt. cartofii
taranesti am sa folosesc
1 kg cartofi albi
2 cepe galbene
½ ardei gras rosu
½ ardei gras verde
1 capatana usturoi
½ legatura marar
Sare
Ulei samburi struguri
Ulei masline
Cartofii ii fierb impreuna cu usturoiul, pe care il las in
coaja. Usturoiul fierbe repede, il scot din coaja si-l amestec cu sare, marar
si ulei de masline.
Jumatatile de ardei le tai cubulete, ceapa o tai solzi.
Strecor cartofii si ii pun intr-o tigaie foarte incinsa cu o
lingura de ulei din samburi de struguri. Dupa cateva minute cand incep sa se
rumeneasca adaug ardeiul si ceapa.
Mai las un pic la foc iute si pun si usturoiul
cu marar.
La sos am sa pun
250 ml kefir
facut in casa
10 catei usturoi
Sare
Ulei nuca
Otet mere
Patrunjel
In mojar zdrobesc usturoiul cu sare, adaug uleiul apoi
otetul, amestec, pun si kefirul si inchei cu patrunjelul.
Farfuria arata inca o
data ca un tablou pictat cu mare pasiune.
Poti sa prepari reteta aceasta in fiecare zi?
RăspundețiȘtergere