De obicei pe la ora 11 mananc o gustare. Astazi am gandit o
gustare simpla, care sa nu ma oblige sa gatesc si de asemenea sa pot folosi ce
am prin casa.
Am facut aceasta
gustare cu
Branza Brie
Branza cu mucegai albastru
Somchine proaspete
Crackers de secara cu seminte de in
Crackers din faina integrala
Nuci
Struguri
La aceasta gustare se poate asocia o bautura digestiva. Eu am
ales ca exemplu trei variante: 1.Un vin alb “Gewurztraminer”.
Gewurztraminer,
un strugure alb originar in Italia zona Tramin, regiunea Alto Adige.
Eu am cumparat vin obtinut din struguri Gewurztraminer din Rquewihr
– Alsacia, Franta. Vinul pe care l-am cumparat eu se asocieaza perfect la o
farfurie de branza cu mucegai. Am sa povestesc mai mult despre acest vin intr-o
postare viitoare, in care voi aduce iar vorba despre vacanta de anul acesta.
2.Un distilat Grand Marnier.
Am tot pomenit in postarile
mele Grand Marnier-ul, dar astazi am sa scriu si cateva detalii despre acest
distilat obtinut din portocale.
Contrar asteptarilor Grand Marnier nu este un liquor simplu,
este mai mult o bautura fina, obtinut prin amestecul de Cognac si esenta din
distilarea portocalelor ”SevIle”, care sunt un soi de portocale amare, cu multi samburi si cu aciditate foarte
mare. Aceste portocale sun folosite si la distilate ca: Cointreau, Curacao,
Triplesec.
Grand Marnier este o bautura digestiva si se poate asocia
farfuriilor cu branzeturi. Se poate bea la fel de bine dupa masa ca atare.
GM-ul are editii speciale ca
Cuvee du Centenaire
Cuvee Speciale Cent Cinquantenaire amestecat cu Cognac XO si
imbuteliat in sticle desenate de mana.
Cuvée Louis-Alexandre Marnier-Lapostolle
si 3.Un vin dulce Tawny Porto.
Vinul Porto, este un vin dulce care se asocieaza la fel de
bine farfuriilor cu branza. Ca si GM se bea dupa masa, dar se obtine diferit,
nu este un distilat.
Porto vine din Portugalia, din Valea Doro si se obtine prin
adaugarea unui alcol peste mustul partial fermentat. Asfel prin adaugarea
alcolului se oreste procesul de fermentare si o cantitate mare de zahar din
struguri ramane in vin.
Porto este transportat pe rau pana in orasul VILA NOVA DE
GAIA, unde incepe invechirea acestui vin, cu cat un Porto este mai vechi cu
atat este mai bun, se poate invechi 40 de
ani.
Sunt mai multe categorii de porto
Ruby
Tawny
Vintage
Strguri principali pt Porto rosu: Tinta Barqoca, Tinto Cao,
tinta Roriz, Touriga Francessa si Touriga Nacional.
Consider ca aceasta gustare, impreuna cu oricare din
bauturile enumerate mai sus, este ideala pt un picnic. Nu trebuie sa cauti
lemne sa faci gratar, nu mirosi a fum si nu faci burta de la bere. J
Consider ca aceasta gustare, minus oricare din bauturile enumerate mai sus, a fost ideala pt gustarea mea la....birou :)
RăspundețiȘtergereSa stii k vineri merg la beirut, am sa mananc acolo multe smochine!
RăspundețiȘtergere