Ciuperci shiitake, ficat de curcan, piept de curcan, mustar
de Tecuci si multa rabdare, acestea sunt ingredientele unui “Wellington” de
curcan delicios.
Acum s-o iau pe rand:
Pentru Wellington am
nevoie de
– foaia din aluat, pe
care am facut-o din
500 g faina alba
1 pliculet drojdie uscata
50 g unt
300 ml apa
Sare
O las 1 ora la crescut, apoi o impart in 4 si mai astept
inca 20-30 min.
– pieptul de curcan
2 piepti mai mici in jur de 2 kg ii tai in doua si obtin 4
bucati frumoase, pe care le pun in tigaie la perpelit, in jur de 2 min. pe
fiecare parte.
Fac aceasta operatie din doua motive.
Primul motiv este acela ca o data cu supunerea carnii la un
tratament termic aceasta se strange.
Al doilea motiv este acele de a obtine zeama de carne pt
sosul care va insotii preparatul.
– pateul din ficat de
curcan, acest este facut ca la “
Pate de ficat de casa”, doar ca in loc de cimbru am pus busuioc si unt.
– ciuperci “ Siitake”
deshidratate.
Le spal, le pun la inmuiat 1 ora si le tai feli.
– garnitura simpla
din
3 ardei grasi
4 rosii
5 cepe
Toate la gratar
Pentru sos am folosit
40 g unt
3 cepe mici
1/3 ardei gras rosu
1 lingura mustar de Tecuci
½ lamaie pt zeama
Boabe piper
Sare
Dupa ce aluatul a crescut
si l-am impartit in 4, am inceput sa intind prima foaie, peste care am intins
pateul de ficat, am presarat ciupercile si am pus una din cel 4 bucati de
carne. Am impachetat, am lipit capetele, am procedat identic cu celelalte 3 bucati.
Pe o tava de cuptor, tapata cu unt si faina am asezat cele 4
bucati de Wellington, am batut un ou si le-am uns, apoi am bagat la cuptor
pentru 40 min. la 200°.
Am tocat ardeiul si ceapa pt sos.
Am pus untul la topit, am
adaugat ceapa si ardeiul tocate si un praf de sare. Dupa ce am lasat la foc mic
10 min. am turnat zeama de la carnea perpelita in tigaie, zeama de lamaie,
lingura de mustar si am incheiat cu boabele de mustar.
A iesit o nebunie si de data asta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu