Mereu mi-am dorit sa fac un preparat din dovlecei, pe care sa-I aromatizez cu
busuioc, scortisoara si lapte din nuca de cocos. Astazi am facut acest preparat
si am adaugat si ulei din seminte de dovleac – bio.
Am avut nevoie de
600 g piept de curcan
4 dovlecei
4 cepe
4 ardei grasi rosii
1 capatana usturoi
250 ml lapte cocos
Sare
Ulei seminte dovleac
Scortisoara
Busuioc
Patrunjel
200 g orez basmati pt garnitura.
Intr-o tigaie incing uleiul de dovleac,
adaug cateii de
usturoi si dupa cateva secunde pun carnea.
In timp ce carnea se caleste, tai ceapa solzi. Pun sare si
adaug ceapa,
apoi las la foc mic pana ce curat dovleceii si-i tai cubulete. Inainte
sa tai dovleceii cubulete imi pun deoparte 4 fasii de dovlecel, taiate
longitudinal, pe care am sa le pun pe gratar, alaturi de cateva fasii de ardei
gras.
Dupa ce pun dovleceii taiati in tigaie, adaug pe rand:ardeiul
gras, busuiocul, scortisoara si laptele de cocos.
Las inca 5 min la foc iute.
Orezul basmati il fierb cu sare 10 min. dupa ce a dat in
clocot.
Pe o farfurie aranjez in forma de triunghi, fasiile de
dovlecel la gratar,
apoi pun orezul intr-un castron si-l rastorn in mijlocul
farfuriei.
Cu o lingura fac un caus in orez si pun mancarica de dolecei.
Urmeaza ardeii de
pe gratar,
patrunjelul proaspat
si incheii cu uleiul de dovleac.
ptr reteta asta...stoc de 10 kg dovlecei la congelator ptr iarna!
RăspundețiȘtergereSuper buna, felicitari! O sa te mai citesc si o sa ma mai inspir din paginile tale
RăspundețiȘtergere