Preparatul urmator este rodul insomniilor datorate caldurii
excesive de luna aceasta.
Dificultate mare am avut atunci cand a trebuit sa-I dau un nume, chiar
nu stiam cum sa-l numesc. Intr-un final dupa mai multe ore de cautari am decis
sa-I spun “ Lavash Turnover cu varza si chimen”.
Ingrediente
Pt. aluatu de “Lavash”
500 g faina
1 pachetel de drojdie uscata
575 ml apa
40 g unt
Sare
Pt . umplutura
700 g piept de curcan
1 varza
4 cepe
4 ardei grasi
4 ardei iuti (bulgaresti-foarte putin iuti)
3 morcovi
1 legatura marar
1 plic chimen
50 ml visinata
1 ou
Sare
Piper boabe
Ulei din samburi de strugure
Branza telemea
Prima data rumenesc
in tigaie bucatele din piept de curcan cu putina sare.
Dupa am terminat varza de tocat. Am pregatit aluatul pt “Lavash”.
Etapele pregatirii acestui preparat sunt foarte importante.
In timp ce aluatul creste, pun la calit ceapa, cu ulei din
samburi de struguri si un praf de sare. Ceapa o las la foc mic pana curat
morcovii si-i rad, apoi ii adaug peste ceapa.
Cat timp morcovii si ceapa stau pe aragaz la foc mic, curat
ardeii de seminte si incep sa-i toc.
O parte din ardeii iuti tocati o pun deoparte si o folosesc
mai tarziu pt. décor.
Adaug si ardeii peste ceapa si morcovi si sting totul cu
visinata.
Acum incep sa frec varza tocata cu sare, apoi adaug cea mai
mare parte din mararul tocat si continui sa frec varza. Urmeaza sa adaug
chimenul.
Am sa explic de ce frec varza cu sare, marar si chimen. In felul
acesta pot sa pun toata cantitatea de varza tocata in tigaie, pt ca isi
micsoreaza vizibil volumul si in acelasi timp aromele din marar si chimen sunt
mult mai intense.
In timp ce eu m-am ocupat de varza, alcoolul din visinata
s-a evaporat, iar ceapa morcovul si ardeiul au capatat un gust dulceag foarte aromat.
Urmeaza sa pun varza in tigaie,
sa aprind cuptorul si sa
impart aluatul – care a crescut frumos –
in 8 mingiute.
Cele 8 mingiute de aluat au nevoie de 30 min. sa creasca.
Incep sa intind o mingiuta din alut, pun cam doua linguri de
varza calita, cateva bucatele de carne rumenita, ung marginile foii de aluat cu
apa, impachetez, lipesc marginile si cu o furculita presez pe ele ca sa obtin
un model.
Inainte sa pun la cuptor, bat un ou si ung suprafata pachetelelor.
Tai feliute subtiri de telemea si le asez deasupra, apoi presar bucatele din
ardeiul iute, pe care l-am pastrat mai devreme pt décor, presar chimen si
patrunjel tocat.
La cuptor tin 45 min. la 200°.
Pe o farfurie asez un “Turnover”, pe care l-am taiat inainte
in trei parti.
Decorul este foarte simplu : piper boabe, patrunjel si o
codita de ardei iute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu