Azi am facut o budinca cu vinete si ciuperci.
Am folosit
800 g ciuperci “ Champignon”
5 vinete
4 morcovi
5 rosii
3 cepe
2 ardei grasi ( unul verde si unul rosu)
2 ardei iuti
4 oua
200 g branza “Brie”
1 capatana usturoi
Sare
Busuioc
Ulei din samburi de strugure
Ciupercile le-am taiat in sferturi si le-am pus in uleiul
incins, alaturi de 5 cateii de usturoi si un praf de sare, la foc iute. Le-am lasat sa
scada aproape complet.
Ceapa, morcovii si ardeiul gras le-am lasat la foc mic, sa
se indulceasca si le-am adaugat sare si busuioc uscat.
Rosiile le-am oparit, le-am decojit si le-am adaugat peste
vinetele taiate cubulete si restul de usturoi taiat marunt. Am lasat la foc
iute 10 min. cat sa se imoaie si sa se amestece aromele.
Intr-un vas termorezistent am turnat intai ciupercile
calite, apoi amestecul de ceapa, morcovi si ardei gras, iar ultima data
vinetele cu rosiile.
Am batut cele 4 oua
si le-am adaugat peste amestecul de mai sus.
Branza “Brie” am taiat-o in feliute de ½ cm. grosime si
alaturi de ardeii iuti, curatati de seminte, am aranjat-o pe deasura
preparatului.
Am bagat in cuptor 55 min. la 200°.
Totul s-a rumenit frumos si a iesit o budinca gustoasa.
wow, arata minunat. o sa incerc reteta zilele astea :)
RăspundețiȘtergere