Translate

luni, 4 iulie 2011

Tort visine

De obicei folosesc aceasta reteta pentru mere, dar din dorinta de a ma bucura cat mai mult de visine in perioada lor de glorie, am constatat ca rezultatul cu visine e special tocmai datorita faptului ca sunt zemoase, si se creeaza o aroma specifica datorita tentei acrisore binecunoscuta.

Folosesc  500g visine fara samburi, 175g zahar, 100g unt, si bineinteles scortisoara si coaja de lamaie rasa. Visinele le torn intr-o cratita cu un diametru de 23cm, adaug zaharul, untul il tai in felii si le pun cat mai rasfirat in asa fel incat sa acopar cat mai mult visinele, scortisoara macinata si coaja de lamaie. In cuptorul preincalzit la 180°  las visinele 35 min. Dupa aceasta perioada verific compozitia din cuptor si amestec.  Pun la loc in cuptor visinele si ma apuc sa prepar pandispanul, compus din 5 albusuri de ou, pe care le bat, adaug 5 linguri de zahar, galbenusurile, 50g alune de padure macinate, vanilie(optional) si 5 linguri de faina (nu foarte pline).

Scot visinele din cuptor si torn pandispanul peste ele. Bag totul la cuptor pentru inca 30-35 min. Cand scot tortul din cuptor folosesc un cutit sa desprind pandispanul de pe peretii cratitei, si las la racit. Dupa ce se raceste pun o farfurie deasupra cratitei si o intorc cu josul in sus. Ceea ce rezulta este magnific.

Un comentariu:

  1. in loc de pandispan incearca sa pui piscoturi dedesupt compozitia cremoasa deasupra si incearca sa nu mai turtesti visinile asa cred ca vor arata mai bine estetic (parerea mea) PS:evita sa bagi piscoturile la cuptor

    RăspundețiȘtergere