Pentru urmatoarea reteta folosesc pentru aluat aceleasi ingrediente ca la mini-tarta cu alune de padure:
240g faina
150g unt
80g zahar
2 galbenusuri ou
coaja lamaie
vanilie - optional
Se amesteca toate, impachetez aluatul intr-o folie de plastic si il pun la frigider pentru o ora.
Incep sa formez mini-tartele. Le pun in forme si le bag la cuptor 14 min. la 200°C. Dupa ce le scot de la cuptor le las sa se raceasca.
In mini-tartele racite pun o umplutura simpla dar foarte gustoasa :
1 ou
80g zahar
80g crema branza
coaja lamaie rasa
ciocolata rasa
Aceasta este o cantitate suficienta pentru 14 mini-tarte.
Dupa ce umplu 80% mini-tarta cu aceasta umplutura, le pun la cuptur pentru 20 min. la 200°C.
Pentru mini-tarta cu visine folosesc aceeasi reteta ca la ‘Tropicana-Palarie cu visine’
500g de visine (lasate la frigider peste noapte) cu 4 linguri de zahar. Visinile le-am pus pe aragaz cu inca 4 linguri de zahar, scortisoara si coaja de lamaie. Dupa ce se racesc visinile, le asez pe deasupra umpluturii de mai sus.
O mini-tarta cu visine, alaturata uneia cu alune de padere, este o cantitate ideala de desert, o combinatie complexa de arome, care incheie cu succes o masa, sau ma ajuta perfect sa-mi impresionez placut prietenii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu