Clatitele pentru tortul de azi le fac aproape ca la “Tortul
de clatite cu dovleac si nuca”, adica cu 5 oua, 560 gr faina (200 gr faina
integrala de grau si 360 gr faina alba 000), un praf de sare si 850 ml lapte.
Dupa ce am obtinut aluatul din ingredientele de mai sus, il pun deoparte pentru
2 ore.
Dulceata
de visine am facut-o anul trcut.
Pun in cuptorul preincins @ 500 gr nuci si las 10 min sa se
coaca, le scot le las sa se raceasca si le maruntesc in robotul de bucatarie.
Rezulta @ 16 linguri (cu varf) de nuca pisata, la care adaug 16 linguri (rase)
cu zahar de cocos si la sfarsit amestec si
cu scortisoara.
Inainte sa ma apuc sa coc clatitele mai adaug 250 ml apa
aluatului de clatite, sa obtin consistenta necesara unor clatite subtiri si
pufoase.
Din cantitatea acesta de aluat rezulta @ 30 clatite.
Asez pe o farfurie o clatita, intind peste ea dulceata de
visine, apoi asez alta clatita si intind amestecul de nuci cu zahar cocos si
scortisoara. Continui asa, alternand un strat de dulceata cu un strat de nuci,
pana termin toate clatitele. Imbrac tortul in folie de aluminiu si las sa se
raceasca, in felul acesta zaharul se face sirop, toate straturile se vor lipi
si vor fi usor de taiat.
Inainte sa mananc felia de tort, adaug frisca si
dulceata de visine.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu