Translate

luni, 20 aprilie 2015

Bibilica cu legume si ciuperci - Retete rapide pentru sportivi 14.




Daca postarea trecuta a fost cu pastrama, a 14 a reteta rapida pentru sportivi va fi cu bibilica, la care am adaugat legume si ciuperci, este un preparat asemanator cu puiul crocant cu legume sau mazare noua cu pui “osenesc”.

Bibilica o transez (spatele si oasele pieptului le folosesc la o supa), o sarez bine, apoi o pun in uleiul incins. La inceput dau focul mare apoi dupa 2-3 min il domolesc. Las sa se faca pielita crocanta , apoi intorc carnea si repet procedeul de mai devreme: intai focul tare , apoi incet. Tot timpul tin tigaia acoperita cu capac. Cand s-a rumenit corespunzator, scot bucatile de carne intr-un castron, iar jiul ramas il folosesc pentru prepararea legumelor.

Ciupercile le tai grosier si le calesc in putin ulei, adaug usturoi tocat marunt si sare. Las cateva minute la foc mare sa scada si sa se rumeneasca.

Pun morcovi, ceapa si ardeiul gras( toate taiate grosier) in jiul ramas de la bibilica fripta la tigaie, apoi adaug usturoi, otet balsamic, sos de soya dulce si sare daca mai este nevoie, deoarece jiul de la bibilica este sarat. Nu insist prea mult sa tin legumele pe foc, doar cat se caramelizeaza putin la foc iute!

La sfarsit… adaug in farfurie un pic de mazare fiarta in apa cu sare. Nici mazarea nu o las sa fiarba mult, doar cat da intr-un clocot.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu