Daca postarea trecuta a fost cu pastrama,
a 14 a reteta rapida pentru sportivi va fi cu bibilica, la care am adaugat
legume si ciuperci, este un preparat asemanator cu puiul
crocant cu legume sau mazare
noua cu pui “osenesc”.
Bibilica o transez (spatele si oasele pieptului le folosesc
la o supa), o sarez bine, apoi o pun in uleiul incins. La inceput dau focul
mare apoi dupa 2-3 min il domolesc. Las sa se faca pielita crocanta , apoi
intorc carnea si repet procedeul de mai devreme: intai focul tare , apoi incet.
Tot timpul tin tigaia acoperita cu capac. Cand s-a rumenit corespunzator, scot
bucatile de carne intr-un castron, iar jiul ramas il folosesc pentru prepararea
legumelor.
Ciupercile le tai grosier si le calesc in putin ulei, adaug
usturoi tocat marunt si sare. Las cateva minute la foc mare sa scada si sa se
rumeneasca.
Pun morcovi, ceapa si ardeiul gras( toate taiate grosier) in
jiul ramas de la bibilica fripta la tigaie, apoi adaug usturoi, otet balsamic,
sos de soya dulce si sare daca mai este nevoie, deoarece jiul de la bibilica
este sarat. Nu insist prea mult sa tin legumele pe foc, doar cat se caramelizeaza
putin la foc iute!
La sfarsit… adaug in farfurie un pic de mazare fiarta in apa
cu sare. Nici mazarea nu o las sa fiarba mult, doar cat da intr-un clocot.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu