Translate

marți, 14 octombrie 2014

Inghetata de ciocolata cu piersici



Sunt convins ca folosesc foarte mult smantana sransa de mine de la lapte. In fiecare saptamana strang in jur de 800-900 ml smantana proaspata pe care o folosesc la ingheta, ganaj de ciocolata, budinca de clatite, etc.

Chiar daca vine sezonul rece eu continuii sa fac inghetata in casa.

Azi am sa prezint inghetata de ciocolata cu piersici.

Ingrediente
800 ml smantana stransa de mine
8 linguri zahar
500 gr ciocolata 50%
500 ml lapte
4 linguri miere albine bio
400 gr piersici congelate

Smantana cu cele 8 linguri de zahar  o bat pana obtin frisca.

Asez un castron deasupra unei oale plina ½ cu apa, pun pe aragaz la foc mediu. Castronul nu trebuie sa fie in contact cu apa! Cand apa incepe sa clocoteasca, dau focul mic si pun in castron laptele si ciocolata, amestecand cu telul pana ce se incorporeaza ciocolata complet in lapte. Pun ceea ce a rezultat deoparte si las sa se raceasca. Cand sosul de ciocolata s-a racit adaug cele 4 linguri de miere.

In robotul de bucatarie pun piersicile congelate si adaug cate un polonic de sos de ciocolata. Nu pun toata cantitatea de sos, opresc o parte pt mai tarziu ca sa obtin efectul marmorat al inghetatei.




Pasta de piersici si ciocolata o adaug peste frisca, amestec  usor  si mai adaug si restul de sos de ciocolata.

Compozitia trebuie sa stea la congelator cel putin 6 ore.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu