Sunt convins ca folosesc foarte mult smantana sransa de mine
de la lapte. In fiecare saptamana strang in jur de 800-900 ml smantana
proaspata pe care o folosesc la ingheta, ganaj
de ciocolata, budinca
de clatite, etc.
Chiar daca vine sezonul rece eu continuii sa fac inghetata
in casa.
Azi am sa prezint inghetata de ciocolata cu piersici.
Ingrediente
800 ml
smantana stransa de mine
8 linguri zahar
500 gr ciocolata 50%
500 ml lapte
4 linguri miere albine bio
400 gr piersici congelate
Smantana cu cele 8 linguri de zahar o bat pana obtin frisca.
Asez un castron deasupra unei oale plina ½ cu apa, pun pe
aragaz la foc mediu. Castronul nu trebuie sa fie in contact cu apa! Cand apa
incepe sa clocoteasca, dau focul mic si pun in castron laptele si ciocolata,
amestecand cu telul pana ce se incorporeaza ciocolata complet in lapte. Pun ceea
ce a rezultat deoparte si las sa se raceasca. Cand sosul de ciocolata s-a racit
adaug cele 4 linguri de miere.
In robotul de bucatarie pun piersicile congelate si adaug
cate un polonic de sos de ciocolata. Nu pun toata cantitatea de sos, opresc o
parte pt mai tarziu ca sa obtin efectul marmorat al inghetatei.
Pasta de piersici si ciocolata o adaug peste frisca, amestec
usor
si mai adaug si restul de sos de ciocolata.
Compozitia trebuie sa stea la congelator cel putin 6 ore.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu