M-am gandit ca postarea aceasta pe care am scris-o pe blogul meu de sport "Sport by tati-gateste" se potriveste si aici.
In postarea “Ce mananc eu…” scriam ca eu mananc dimineata de doua ori, prima data la 07:00 si a doua oara la 11:00.
In postarea de azi am sa pun link-uri care vor deschide
pagini cu sugestii si retete de mic dejun.
Am sa scriu un pic de ce eu prefrer sa mananc dimineata de 2
ori.
Eu nu pot sa beau apa pe stomacul gol, asa cum am vazut ca
suntem sfatuiti de catre nutritionisti. Cred ca am hiperaciditate, pt ca de
cate ori beau apa dimineata ma doare stomacul, asa ca in loc de apa ma hidratez
mancand fructe. Acest obicei al meu ma ajuta sa ma hidratez dar sa si am
energie, pt ca fructoza actionaza rapid.
Nevoia de hidratare apere dimineata pt ca in timpul noptii
prin transpiratie si respiratie ne deshidratam. Eu dorm aproape mereu 8 ore /
noapte, timp in care nu beau apa.
Dupa ce mananc fructele imi pregatesc micul dejun.
Deoarece sunt sportiv de cand ma stiu, am nevoie de foarte
multe substante(vitamine, minerale, proteine, etc.), ca sa fiu capabil sa fac
activitatea pe care mi-o propun, de aceea nu ar fi suficient doar o masa de mic
dejun.
Am sa compactez cele doua mese de dimineata intr-una
singura, ca sa pot sa exemplific mai usor.
Micul meu dejun contine:
Lactate- iaurt,
lapte batut, kefir, unt, etc.
oua
Branzeturi- telemea,
brie, cascaval, branza de vaci, mozzarella,
etc.
Paine- de secara, bob intreg, etc
orez, gris,
taietei, ovaz cu lapte in care adaug- nuci, alune de padure, migdale, seminte,
stafide( nu pe toate ci in functie de ce am prin casa)
,
chec, melci
cu mere, etc.
Avocado
Legume- castraveti, ardei gras, rosii, salete(cruditati,
orientala,etc), mazare, etc.
Miere si dulceturi.
Acum am sa scriu cum le combin.
Daca am preparate cozonac, chec, budinci, muffinuri, pe
aceste le manac in combinatie cu iaurt, kefir, sau lapte batut; clatitele cu
umpluturi de branza sau dulceturi; orez , gris cu lapte asa cum am mai scris-
cu seminte si dulceata; ouale cu legume(oua si mazare-o combinatie buna pt
micul dejun- le fierb de seara si le pun la frigider, ca sa economisesc timp
dimineata),salate, carne si branzeturi.
Cand nu am nimic
pregatit, pur si simplu imi tostez paine, o ung cu unt, o combin cu somon,
branzeturi, carne, (la care adaug legume si masline), o ung cu miere, dulceturi,
etc., si la sfarsit beau lactate, incluzand chiar si zer.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu