De cand a inceput vara ma rasfat zilnic cu o inghetata
delicioasa.
Inghetata de azi este facuta din frunze proaspete de menta,
pe care le-am amestecat cu zeama de la o jumatate de lamaie, am adaugat 30 ml
Kirsch Wasser si o lingura de miere de rapita bio. Cu mixerul vertical am facut
acest amestec un fel de pasta, spun un “fel de” pt ca iese destul de subtire
iar frunzele de menta se fac bucatele mici, care mai tarziu vor fi vizibile in
inghetata.
Ingrediente
Frunze de menta proaspata(25-30)
½ zeama de lamaie
30 ml Kirsch Wasser
500 ml smantana pt frisca
3 oua
3 linguri de miere de rapita bio
4 linguri de zahar pt frisca
2 linguri de zahar pt albusul de ou
Dulceata de capsuni facuta in casa(la fel ca la dulceata
de cirese)
Amestecul de frunze de menta, zeama de lamaie, miere de
albina si Kirsch Wasser il bag la frigider si il las o noapte la macerat.
Prepar frisca.
Separ galbenusurile de albus.
Albusul il bat spuma cu cele 2 linguri de zahar iar
galbenusurile le frec cu 2 linguri de miere si un praf de sare, pana se
transforma intr-o crema.
Amestec frisca cu spuma de albus, cu crema de galbenus si la
sfarsit adaug cate putin din mixtul de menta macerat, in asa fel incat sa se
incorporeze uniform.
Asez folie de plastic intr-o forma de chec si torn
compozitia de inghetata. Bag la congelator cel putin 6 ore. Cand e gata adaug o
lingurita de dulceata de capsuni si décor din frunze proaspete de menta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu