Dupa “Farfalle
cu ficatei de pui si ciuperci” am facut “Fusilli cu piept de curcan si
legume”- un preparat cu indice glicemic mic, colesterol scazut si foarte bine
echilibrat proteic.
Ingrediente pt 5 portii
100 g fusilli din grau dur integral
750 g piept curcan
4 cepe galbene
1 ceapa verde
4 morcovi
¼ telina
½ ardei gras verde
½ ardei gras rosu
4 rosii
150 g mazare
Ulei floarea soarelui
Ulei masline
Sare
Busuioc uscat
Pastele le fierb in apa cu sare (12 min).
Morcovii si telina le rad prin razatoarea mare.
Oparesc rosiile si le decojesc.
Ceapa galbena o tai solzisori, cea verde – rondele, ardeiul
gras il tai si fasii si cubulete.
Pieptul de curcan il tai cuburi de 3-4 cm si-l rumenesc la
tigaie. Cand bucatelele de carne se rumenesc frumos, sting focul si acopar
tigaia. Las 5 min sa se lase jiul.
Mazarea o fierb separat in apa cu sare sa-si pastreze
culoarea cruda.
Toate celelalte legume le sotez impreuna, adaug rosiile si
condimentez cu sare si busuioc. In cazul in care legumele nu-si lasa suficient
sos mai pun putina apa in care au fiert pastele. Rondelele de ceapa verde le
pun la sfarsit, tot din dorinta de a pastra culoarea de verde crud.
Stropesc cu ulei de masline dupa ce am montat preparatul in
farfurie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu