Dupa o perioada de absenta, am revenit!
“Tarta cu migdale si dulceata de cirese” este vedeta
deserturilor din aceasta perioada, mai ales ca am facut-o cu ce aveam prin casa.
Ingrediente aluat tarta
240 g faina
140 g unt
80 g zahar pudra
1 ou
1 pastaie vanilie
Ingrediente umplutura cu dulceata
400 g dulceata
cirese (de casa, productie 2013)
150 g biscuiti cu tarate
30 ml vin Porto
4 linguri lapte
Ingrediente umplutura migdale
200 g migdale
50 g seminte floarea soarelui
100 g unt
150 g zahar
2 oua
½ zeama lamaie
extract vanilie
Aluatul il realizez prin amestecarea ingredientelor, si-l
pun la frigider 2 ore.
Pt umplutura de cirese fac biscuitii pesmet si-I adaug peste
dulceata, Porto si lapte. Amestec si bag la frigider.
Migdalele si semintele le fac faina, le amestec cu restul
ingredientelor si de asemenea pun la frigider.
Intind foaiea de tarta si o pun in forma unsa cu unt si
tapetata cu faina.
Adaug prima oara umplutura de cirese, o uniformizez, urmeaza
umplutura de migdale, modelez surplusul de foie de pe marginea formei intre
degete, in asa fel incat sa para cat mai rustic si ung totul cu un ou batut,
folosind o pensula.
Inainte sa bag in cuptorul preincalzit la 170°, asez cateva
cirese din dulceata pe suprafata tartei.
La cuptor las 50 min.
Eu am savurat-o rece!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu