Translate

miercuri, 20 noiembrie 2013

Tarta cu migdale si dulceata de cirese


Dupa o perioada de absenta, am revenit!

“Tarta cu migdale si dulceata de cirese” este vedeta deserturilor din aceasta perioada, mai ales ca am facut-o cu ce aveam prin casa.


Ingrediente aluat tarta
240 g faina
140 g unt
80 g zahar pudra
1 ou
1 pastaie vanilie

Ingrediente umplutura cu dulceata
400 g dulceata cirese (de casa, productie 2013)
150 g biscuiti cu tarate
30 ml vin Porto
4 linguri lapte

Ingrediente umplutura migdale
200 g migdale
50 g seminte floarea soarelui
100 g unt
150 g zahar
2 oua
½ zeama lamaie
extract vanilie

Aluatul il realizez prin amestecarea ingredientelor, si-l pun la frigider 2 ore.

Pt umplutura de cirese fac biscuitii pesmet si-I adaug peste dulceata, Porto si lapte. Amestec si bag la frigider.

Migdalele si semintele le fac faina, le amestec cu restul ingredientelor si de asemenea pun la frigider.

Intind foaiea de tarta si o pun in forma unsa cu unt si tapetata cu faina.

Adaug prima oara umplutura de cirese, o uniformizez, urmeaza umplutura de migdale, modelez surplusul de foie de pe marginea formei intre degete, in asa fel incat sa para cat mai rustic si ung totul cu un ou batut, folosind o pensula.

Inainte sa bag in cuptorul preincalzit la 170°, asez cateva cirese din dulceata pe suprafata tartei.

La cuptor las 50 min.

Eu am savurat-o rece!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu