Translate

luni, 28 decembrie 2015

Somon afumat cu mazare, sfecla rosie si conopida la cuptor




Nu am scris in postarea trecuta despre pachetul de azi.

Pachetul de azi va fi prezentat in intregime, cu poze si descriere + link-uri.

Am sa incep cu micul dejun, format din ovaz, stafide, caju, chia, amestec de seminte si miere de albine. Prima data am descris aceasta combinatie in postarea aceasta, unde descriam pieptul de bibilica fiert, cu legume.


Intre mic dejun si pranz am avut 2 banane.

Pranzul a fost format din somon afumat, conopida la cuptor, mazare fiarta in apa cu sare, sfecla rosie, rosii cherry, ridichii rosii, castraveciori murati, zeama de lamaie, otet balsamic si ulei de masline extra virgin.


Am sa ma opresc la sfecla rosie. Am cumparat 8-9 bucati de sfecla, pe care le-am spalat si le-am introdus in apa fiarta cu sare, folosind oala sub prasiune, apoi am adaugat capacuD si am lasat sa fiarba la foc mic, 40 min. Dupa ce s-au racit, le-am curatat de coaja, le-am taiat in cubulete de 1 cm si le-am pus in 2 borcane, acoperindu-le cu apa, sare si otet. ½ din sfecla de mai sus, am folosit-o pentru pachetul de azi. Am amestecat cu sare otet balsamic si ulei masline.


Desertul e format din cozonac, curmale si ciocolata 73%.
 

miercuri, 23 decembrie 2015

Inimioare de curcan cu usturoi si legume




Inimioare cu usturoi, ceapa si legume este propunerea mea pentru un pranz gustos si bine ecilibrat.

Asa cum am scris in postarea trecuta, este o buna varianta pentru pachet la munca.

Inimioarele de curcan le-am spalat, le-am taiat in cubulete de 2-3 cm si le-am oparit, strecurat si spalat cu apa rece.

Am folosit o capatana de usturoi si 2 cepa galbene mari.

Usturoiul l-am tocat, cat de marunt am putut si ceapa am taiat-o solzi.

Am incins ulei de floarea soarelui intr-o tigaie si am adaugat inimioarele. Am lasat cateva minute pana s-au rumenit, apoi am adaugat ceapa si usturoiul. Am lasat la foc mic, acoperind tigaia cu capac. 

Sarea am adaugat-o spre sfarsit.

Legumele le-am adaugat in apa cu sare, cand acesta a inceput sa fiarba si am lasat pana a dat intr-un clocot.

Ca aproape intotdeauna am folosit mult patrunjel proaspat.

Am mai avut la mine smochine, 1 croissant, 140 gr cascaval, rosii cherry, ridichii rosii, castravete, masline kalamata si biscuiti sarati din faina integrala.

luni, 21 decembrie 2015

Piept de bibilica fiert cu legume




Continuand postare trecuta, pachetul pe care il voi prezenta este format din piept de bibilica (ramas de la ciorba de bibilica), amestec Mexican, masline kalamata si ridichii rosii.

Amestecul Mexican este preferatul meu. De cele mai multe ori cand nu am timp, recurg la acest amestec, deoarece arata bine, contrastant si este foarte gustos. Il fierb in apa cu sare pentru 2-3 min si il adaug la diferite surse de proteina: oua, branza, etc.

Pe langa acest pachet am avut 3 kiwi, ovaz cu apa calda si amestec de seminte (chia, floarea soarelui, dovleac, in), migdale, stafide si miere de rapita.

In postarea viitoare am sa prezint inimioare de curcan trase la tigaie cu usturoi si ceapa + amestec legume.