Translate

marți, 29 mai 2012

Desert de primavara



Capsunile au un farmec anume pentru toata lumea, eu nu fac exceptie si de fiecare data sunt  tare bucuros sa mananc capsuni. Profit din plin de  venirea primaverii.

Am sa fac un desert in care am sa folosesc capsuni. Este foarte asemanator cu “Desert in pahar de plastic”, numai ca am sa-l numesc “ Desert de primavara”.

Ingredientele sunt foarte asemanatoare cu cele de la “desert in pahar de plastic”, numai ca de aceasta data am sa folosesc o baza din biscuiti de graham macinati si inmuiati cu siropul piersicilor.


Dupa ce scurg piersicile de sirop le tai cubulete, la fel si capsunile.


Piersicile am sa le amestec  cu zahar pudra, Grand Marnier si scortisoara. Capsunile doar cu zahar pudra, iar crema de branza am s-o amestec  cu sirop de la piersici si zahar pudra.

Intr-un pahar de plastic transparent, asez un strat de biscuiti, 


apoi piersici, 

adaug crerma de branza, 


apoi un strat de capsuni. 

Inchei cu inca un strat de crema si ciocolata rasa pe deasupra.


Am folosit si 3  vase de sticla transparenta, pentru prezentarea acestui desert si a iesit superb.

Capsuni bio la micul dejun


Asa cum scriam  si in postarea "Ce mananc eu..." nu am restrictii la micul dejun.
Capsunile bio adaugate la un mare castron plin cu
stafide bio
nuci bio
miere de floarea soarelui bio
Kefir facut in casa
ovaz bio
branza de vaci dietetica
fac un mic dejun perfect!!!

la cules de cirese...



Anul acesta am sa implinesc 40 de ani, dar sincer nu simt nici o diferenta intre aceasta varsta si varsta de 15 ani. Ma simt la fel de fericit sa ma urc in cires si sa ma indop cu fructe nespalate.





duminică, 27 mai 2012

Meniu 28 mai-01 iun




LUNI, 28 mai
Preparat din pulpa de curcan la cuptor si cartofi natur   12 Ron                                                       
(pulpa de curcan, ciuperci, rosii, ardei capia, masline
 kalamata, busuioc)                                         


MARTI, 29 mai                                       
Muschiulet de porc la gratar cu piure de cartofi                12 Ron
Si sos “Tati-ki” (tzatziki)


MIERCURI, 30 mai
Tocanita “Mexicana” cu mamaliguta                                  12 Ron
(Carne de curcan, rosii, ardei gras, porumb, fasole rosie,
mazare, ceapa)


JOI, 31 mai                                                                       
Spaghete milaneze in stilul meu                                         12 Ron
(piept de pui, ciuperci, rosii, ceapa, mozzarella)


 VINERI, 01 iun.
“Amestec Asia” cu piept de pui la gratar                           12 Ron
(orez basmati, morcovi ceapa, varza, mazare,  ardei
gras, urechi de lemn-ciuperci, ulei de orez, sos soia,
otet din orez)


Disponibil zilnic:

Supe
- Crema ciuperci                                                                           6 Ron
- Supa curcan                                                                                6 Ron
- Ciorba din  rasol de vaca                                                          6 Ron

Salata “Greceasca”                                                                                    12 Ron
(rosii, iceberg, ardei gras, castraveti, branza
feta, masline kalamata, ceapa rosie, ceapa verde, crutoane)                    
dressing-usturoi, oregano, busuioc, ulei masline, zeama lamaie,
sare


Desert
                                                                                                                
-Cheese Cake                                                                                  6 Ron/felia


-Crema de zahar ars in pahar de plastic (NOU)                        6 Ron/pahar
-Tort de mere                                                                                   6 Ron/felia


*Orice meniu (supa/salata zilei, fel principal, desert)      20 Ron

duminică, 20 mai 2012


MENIU 21-25 mai


LUNI, 21 mai
“Amestec Asia” cu piept de pui la gratar                           
(orez basmati, morcovi ceapa, varza, mazare,  ardei
gras, urechi de lemn-ciuperci, ulei de orez, sos soia,
otet din orez)


MARTI, 22 mai                                       
“Ciocanele” de pui, cartofi noi cu marar si sos de                                                                       
Iaurt cu usturoi si patrunjel
(ciocanele la gratar cu aburi, iar cartofii in crusta)


MIERCURI, 23 mai
Tocanita “Mexicana” cu mamaliguta                                 
(Carne de curcan, rosii, ardei gras, porumb, fasole rosie,
mazare, ceapa)


JOI, 24 mai                                                                       
Muschiulet de porc la gratar cu piure de cartofi                
Si sos “Tati-ki” (tzatziki)


 VINERI, 25 mai
Piept de pui la gratar, varza noua calita si                       
Mamaliga cu smantana



Disponibil zilnic:

Supe
- Crema brocoli                                                                                
- Crema curcan                                                                                

Salata lui Tati  2                                                                               
(orez basmati, iceberg, morcov, castraveti, branza
telemea, masline kalamata, porumb, ou, piept pui la gratar)    
                 

Desert
                                                                                                                
-Cheese Cake                                                                                 


-Tortul cu mult mousse de ciocolata (NOU)                              


-Tort de mere                                                                                  






duminică, 13 mai 2012

Meniu - 14-18 mai



LUNI, 14 mai
“Ciocanele” de pui, cartofi noi cu marar si sos de                                                          
Iaurt cu usturoi si patrunjel
(ciocanele la gratar cu aburi, iar cartofii in crusta)

MARTI, 15 mai                                       
Piept de pui la gratar, varza noua calita si                       
Mamaliga cu smantana


MIERCURI, 16 mai
Muschiulet de porc la gratar cu piure de cartofi                
Si sos “Tati-ki” (tzatziki)


JOI, 17 mai                                                                       
“Ciocanele” de pui cu pilaf tararnesc (orez,                    
ceapa, morcov, ardei gras, rosii decojite,
zeama de la supa)


VINERI, 18 mai
Piept de pui la gratar cu paste “Penne”                             

Disponibil zilnic:

Supe
- Crema de ciuperci                                                                        

- Supa de pui                                                                                   

Salata lui Tati  2                                                                              
(orez basmati, iceberg, morcov, castraveti, branza
telemea, masline kalamata, porumb, ou, piept pui la gratar)              
       

Desert
                                                                                                                
-Cheese Cake                                                                                 
-Tortul cu mult mousse de ciocolata (NOU)                             
-Desert de primavara (NOU)                                       
( capsuni si piersici taiate, blat din biscuiti de graham,
crema din smantana dulce si decor din ciocolata rasa)





vineri, 4 mai 2012

Meniu - 07-11 mai



LUNI, 07 mai
Preparat din pulpa de curcan la cuptor 
si cartofi natur                                                                                             
(pulpa de curcan, ciuperci, rosii, ardei capia, masline
 kalamata, busuioc)

MARTI, 08 mai                                       
“Amestec Asia” cu piept de pui la gratar                          
(orez basmati, morcovi ceapa, varza, mazare,  ardei
gras, urechi de lemn-ciuperci, ulei de orez, sos soia,
otet din orez)


MIERCURI, 09 mai
Tocanita “Mexicana” cu mamaliguta                                 
(Carne de curcan, rosii, ardei gras, porumb, fasole rosie,
mazare, ceapa)

JOI, 10 mai                                                                       
Urechi de lemn, cartofi natur, bucatele de piept de
pui la gratar si sos “Tati-ki” (tzatziki)                               


 VINERI, 11 mai
Spaghete milaneze in stilul meu                                         
(piept de pui, ciuperci, rosii, ceapa, mozzarella)

Disponibil zilnic:

Supe
- Crema de ciuperci                                                                        


- Crema brocoli                                                                               
- Supa de curcan                                                                              


Salata lui Tati  2                                                                               
(orez basmati, iceberg, morcov, castraveti, branza
telemea, masline kalamata, porumb, ou, piept pui la gratar)   

Desert
                                                                                                                
Cheese Cake                                                                             

Tortul cu mult mousse de ciocolata (NOU)                       
Minitarte cu mascarpone